Lotus Demolition uudisti rakennuspurkualan projektiseurannan: Kaikki hankkeen tiedot reaaliajassa sekä tukea kestävän rakentamisen edistämiseen

05.06.2022 – Tiedote

Ainutlaatuinen projektiseuranta tekee purkuhankkeista täysin läpinäkyviä niiden kaikille osapuolille. Palvelu vie samalla koko rakentamisen toimialaa ympäristövastuullisempaan suuntaan.

Lotus Demolition on osa Pohjoismaiden suurinta purkualan yritystä ja purkamisen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiön uusi LotusExtra-projektiseurantapalvelu antaa purkutyön tilaajalle, valvojalle ja muille osapuolille aina ajan tasalla olevan näkymän hankkeen etenemiseen.

– Me haluamme tarjota parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen ja tiedämme luottamuksen olevan tämän päämäärän toteutumisen edellytys. Uusi palvelumme on purkutyömaan tietopankki, jonka avulla asiakas pysyy jatkuvasti kartalla itselleen ja organisaatiolleen merkityksellisistä asioista. Palvelu kertoo, mitä työmaalla tapahtuu kun se tapahtuu. LotusExtrassa on helposti saatavilla ihan kaikki: työvaiheet, työmaapäiväkirja, työturvallisuushavainnot, maksuerät, jäteraportit ja niin edelleen, yhtiön Head of Marketing Petri Uomala tiivistää.

Reaaliaikaista tietoa materiaalien uudelleenkäytön kehittämiseen

Lotus Demolitionin tavoitteena on omalla esimerkillään uudistaa purkamisen ja samalla koko rakentamisen toimialaa. Kehitystyön pääpaino ympäristövastuullisuudessa: LotusExtra-palvelu kertoo muun muassa purkamisessa syntyvät materiaalit, mikä tukee erilaisten jakeiden uudelleenkäytön suunnittelua ja toteuttamista. Palvelussa on mukana myös sertifioitu purkamisen hiilijalanjäljen laskenta, joka sekin hyödyttää kestävien toimintamallien toteuttamista.

– ­LotusExtra tarjoaa tietoja, joita suunnitteilla olevan EU:n kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmän eli taksonomian uskotaan pian rakennushankkeilta edellyttävän. Me olemme tässä asiassa kehityksen kärjessä. Tuemme asiakkaitamme projektien ympäristötavoitteiden määrittelyssä ja toteuttamisessa jo nyt, Uomala sanoo.

Tehokkuutta ja sujuvuutta työmaan arkeen

Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:n projektipäällikkö Ville Uosukainen on käyttänyt Lotuksen uutta projektiseurantaa Helsingin Konalankujan uudisrakentamista edeltävässä purkuhankkeessa. Uosukainen pitää palvelua tervetulleena uudistuksena. 

Kuvassa Ville Uosukainen, Rakennustöiden valvoja, Rakennuttajatoimisto HTJ Oy

– ­Näin valvojan näkökulmasta sen lisäarvo on ehdottomasti merkittävä. Käytännössä kaikki hankkeen tiedot ovat koko ajan käytössäni yhdessä ja samassa paikassa. Palvelu säästää työaikaa ja antaa kokonaisvaltaisen varmuuden töiden etenemisestä sopimuksen mukaan. Lisäksi esimerkiksi maksuerien hyväksyntä sekä perehdytysten ja työturvallisuushavaintojen seuranta on suoraviivaista ja sujuvaa.

Uosukainen kertoo, että LotusExtran kestävää rakentamista edesauttava tietosisältö on sekin Rakennuttajatoimisto HTJ:llä arvostettu asia.

– Ympäristövastuullisuus on tekemisemme ytimessä. Purkuprojekteissa esimerkiksi materiaalien määrät ja CO2-päästöt ovat asioita, joita seuraamme suurella mielenkiinnolla jo nyt, ja muutaman tulevan vuoden aikana niiden merkitys tulee varmasti kasvamaan entisestään. On mielestäni hienoa, että nimenomaan Lotus purkualan toimijana on ottanut niin aktiivisen roolin koko rakennusalan kestävän kehityksen edistäjänä. Mielestäni se on merkki aidosta pyrkimyksestä vaikuttavaan vastuullisuuteen, Uosukainen sanoo.  ­