Lotuksella työskentelee laaja joukko sertifioituja asbesti- ja haitta-aineasiantuntijoita ammattitaitoisten asbestipurkajien lisäksi. Kutsu Lotus Demolition paikalle tekemään asbestikartoitus ja sitä mahdollisesti seuraava asbestipurkutyö.

Toteutamme asbestipurkutyöt tai muiden haitta-aineiden purkamisen joko omana kokonaisuutenaan tai osana suurempaa purku-urakkaa tai saneerausta. Meille on kunnia-asia pitää huoli siitä, että asiakas saa tilaamansa työn edullisesti ja aikataulussa toteutuneesti. Siksipä suunnittelemme ja toteutamme myös asbestin sekä muiden haitta-aineiden purkamisen projektit hallitusti, tarkasti, ammattitaitoisesti ja laadukkaasti.

Asbestin purku tapahtuu osastointimenetelmällä. Asbestia sisältävä kohde osastoidaan ja alipaineistetaan, jolloin epäpuhtaudet eivät pääse leviämään purkukohteen ulkopuolelle. Samaa menetelmää voidaan käyttää vaikkapa homepurkukohteissa tai vaativissa ympäristöissä, missä tarkka pölynhallinta on tärkeää – esimerkiksi sairaaloissa.

Onko purkukohteessa asbestia?

Asbestia löytyy yleisimmin ennen vuotta 1994 rakennetuista ja saneeratuista kohteista. Yleisesti asbestia sisältäviä rakennusmateriaaleja ovat putki- ja iv-kanavaeristeet, kate- ja verhouslevyt, kiinnitys- ja tasoitelaastit, lattiapinnoitteet ja niiden kiinnitysliimat, paloeristeet ja julkisivumaalit. Kun kyse on asbestista tai muista haitta-aineista, suosittelemme ottamaan Lotus Demolitioniin yhteyttä ja kutsumaan ammattilaisen paikalle.

Muistilista asbestiin liittyen

  • Purettavien materiaalien asbestipitoisuus on aina selvitettävä.
  • Panosta asbestikartoitukseen ja käytä sertifioituja AHA-asbesti- ja haitta-aineasiantuntijoita.
  • Asbestipurku on luvanvaraista ja siihen tulee käyttää ammattitaitoista kumppania.