Lotuksen Purkubotti laskee arvion purkukustannuksista

22.03.2021 – Blogi

Purkubotti soveltuu myös omakotitalon rakentamista suunnitteleville tai tontinostajille. Usein omakotitalon tai kesämökin rakennuspaikaksi soveltuvalla tontilla on vanha rakennus tai rakennuksia, jotka tulee purkaa pois ennen kuin uusi rakennus voidaan rakentaa tilalle. Tontin ostotilanteessa on syytä olla tiedossa, mikä vanhan rakennuksen purkukustannusarvio on.

Purkubotista on helpotusta kiinteistönvälittäjille, jotka myyvät kohteita, joissa tontti myydään olemassa olevan, mahdollisesti jopa purkukuntoisen talon kanssa. Tällöin asiakkaalle eli tontin ja purettavan talon ostajalle on hyödyllistä kertoa kustannusarvio talon purusta jo esittelyhetkellä.

Purkubotin antama hinta-arvio muodostuu purettavien kokonaisneliöiden, sijainnin sekä talojen tai rakennusten ominaisuuksien ja taustatietojen kuten haitta-aineiden, öljylämmitteisyyden ja kellaritilojen mukaan. Lopuksi hinta-arvion saatujaan laskija voi halutessaan pyytää tarjouksen kohteen purusta Lotukselta.

Purkubotti pyytää tietoja myös talon haitta-ainekartoituksen tilasta. Haitta-ainekartoitus on tehtävä aina ennen varsinaista purkutyötä. Mahdollisesti löytyneet haitta-aineet, kuten asbesti, puretaan pois haitta-ainepurkuna ennen koko rakennuksen purkamista. Purkukustannusarviossa otetaan huomioon myös mahdollisen öljylämmitteisen talon vanhan öljysäiliön poispurkaminen ja kaikkien materiaalien asianmukainen käsittely.

Valitsemalla vastuullisesti toimivan urakoitsijan hoitamaan purkutyön, varmistut siitä, että työ tehdään työturvallisesti ja kaikki syntyneet materiaalit käsitellään asianmukaisesti ja materiaalit hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti.

Tutustu myös Lotuksen purkuoppaaseen, josta saat laajasti tietoa, mitä kaikkea purku-urakassa tulee ottaa huomioon.

Lisätietoja

Hannu Koski
Projektipäällikkö, Purkupalvelut
+358 400 709 425
hannu.koski@lotusdemolition.fi