Vastuu ohjaa edelläkävijää eteenpäin myös taantumassa

14.03.2024 – Uutinen

Vuosi 2023 oli meille Lotus Demolitionille haasteellinen: Koko rakennusalaa kurittanut taantuma vaikutti merkittävästi myös purkamisen kysyntään. Samalla moni jo suunniteltu purkuprojekti seisahtui odottamaan taloudellisen toimintaympäristön piristymistä.    

Yhtiömme on rakennuspurkamisen markkinajohtaja ja koko alan edelläkävijä. Vaikka meitä koetellaan, tulemme pitämään kaikin voimin kiinni asemasta, jonka olemme poikkeuksellisella osaamisellamme ja tinkimättömällä asenteellamme vuosien saatossa saavuttaneet. 

Rakennuspurkamisen vastuullisuuden kehittäminen, eli muun muassa purkamisen hiilipäästöjen alentaminen ja materiaalien uudelleenkäytön voimistaminen, on keskeinen ja pysyvä osa koko yhtiömme toimintaa. Teimme sen saralla merkittäviä harppauksia myös vuoden 2023 aikana. Yksi vaikuttavimmista edistysaskeleistamme oli LotusLower-palvelu, jossa raskaiden työmaakoneiden polttoaineena käytetään ainoastaan uusiutuvaa ja biopohjaista polttoöljyä. Se alentaa konepurkutyön hiilipäästöjä jopa 90 prosenttia.

LotusLower otettiin asiakkaittemme keskuudessa vastaan erittäin positiivisesti. Uusiutuvan polttoöljyn osuus oli heti vuonna 2023 työmaatankkauksista 17,5 prosenttia. LotusLower oli käytössä myös tarkastelujakson mittavimmassa ja haastavimmassa yksittäisessä hankkeessa, eli Nesteen Naantalin öljyjalostamon purkuprojektissa.      

Kaiken kaikkiaan yhtiömme hiilijalanjälki pieneni suhteessa ansaittuun euroon peräti 14 prosenttia vuoden 2023 aikana. Tulos on mielestäni erinomainen osoitus siitä, että olemme sitoutuneet vastuulliseen liiketoimintaan myös haasteellisina aikoina.  

Lotus Demolitionin historian toinen vastuullisuusraportti on nyt julkaistu. Se tarjoaa tarkemman katsauksen toimintavuoteemme 2023.

Antoisia lukuhetkiä toivottaen

Kimmo Palomäki
toimitusjohtaja
Lotus Demolition