Tekojamme läpinäkyvän purkualan puolesta: Lotus Demolition Oy:n Vastuullisuusraportti 2022 on julkaistu

16.02.2023 – Uutinen

– Vastuullisuusraportti on meille lajissaan ensimmäinen, ja jälleen uusi konkreettinen osoitus läpinäkyvästä ja suoraselkäisestä toimintatavastamme. Samalla se on koko toimialakentällämme jollei ainutlaatuinen, niin ainakin harvinaislaatuinen avaus, joka tarjoaa uuden näkökulman rakennuspurkualan vastuullisuuden osa-alueisiin ja merkityksiin, Lotuksen operatiivinen johtaja Petri Uomala sanoo.

Jotta rakennusten purkaminen voi olla luotettavaa ja laadukasta, sen täytyy olla läpinäkyvää. Tämä ajatus ohjaa alan markkinajohtajaa ja sen vastuullisuuden edelläkävijää Lotus Demolitionia. Yhtiön vastuullisuusraportti vuodelle 2022 on nyt nähnyt päivänvalon. 

– Raporttimme kertoo, mitä vastuullisuus meidän arjessamme on, miten me sitä kehitämme ja mitä se ylipäätään meille merkitsee. Julkaisu valottaa samalla vastuullisuuden merkitystä koko purkutoimialalla, johon menneinä vuosina ja vuosikymmeninä on liitetty erilaisia ”salamyhkäisyyden leimoja”, Uomala kuvailee. 

– Meidän tavoitteemme on olla koko ajan toimialamme kehityksen kärjessä. Me uskomme ja toivomme, että esimerkiksi ympäristövastuullisuuteemme liittyvät tiedot herättävät keskustelua ja antavat osaltaan pontta vastuullisille teoille sidosryhmiemme keskuudessa. Rakennusalan kestävä kehitys on asia, jota peräänkuulutetaan monesta suunnasta. Me vastaamme tähän huutoon. Teemme kaiken, mitä purkajan roolissamme voimme kestävämmän purkamisen, rakentamisen ja huomisen puolesta, hän sanoo.

Edelläkävijä luottaa laadukkaaseen dataan

Lotuksen vastuullisuusraportti pitää sisällään kaikki keskeiset tiedot yhtiön vastuullisuuteen liittyvistä toimintamalleista, tavoitteista ja teoista. Aihekokonaisuuksia on kolme: liiketoiminta, ihmiset ja ympäristö. Esimerkiksi purkamisen hiilipäästöjä ja materiaalien uudelleenkäyttöä kuvaavat lukutiedot on koottu mukaan Lotuksen ainutlaatuisen, digitaaliseen dataan pohjautuvan LotusExtra-projektiseurannan avulla.

– Laadukkaan tie­don suunnitelmallinen kerääminen ja sen hyödyntäminen on yhtiöllemme keskeinen strateginen valinta. LotusExtran avulla voimme kertoa yksittäisten projektiemme kaikki tiedot asiakkaillemme avoimesti, ja vieläpä reaaliajassa. Nyt julkaistu vastuullisuusraportti on jälleen yksi esimerkki siitä, miten kehitämme oman toimintamme läpinäkyvyyttä myös laajemmin. Me tiedämme, että läpinäkyvyys on luotettavan ja laadukkaan purkupalvelun edellytys, Uomala summaa.