Kohti päästöttömiä työmaita: LotusLower leikkaa konepurkutyön hiilipäästöjä jopa 90 prosenttia

10.01.2023 – Uutinen

Lotus Demolition toi vuodenvaihteessa tarjolle LotusLower-palvelun: ainutlaatuisen uutuuden myötä työn tilaaja voi valita purkamisen, jossa käytetään ainoastaan vähäpäästöistä ja uusiutuvista raaka-aineista valmistettavaa polttoöljyä. ”Raskaat työkoneet ovat purkutyön päästölähteistä ylivoimaisesti suurin, eli tässä avautuu mahdollisuus aidosti ympäristövastuullisempaan valintaan”, Lotuksen operatiivinen johtaja Petri Uomala sanoo.

Kuntien hankintayksiköt, rakennusliikkeet sekä rakennusalan muut päätöksentekijät ovat viime vuosina etsineet kiivaasti ratkaisuja työmaiden ja erityisesti työkoneiden päästöjen vähentämiseksi. Lotus Demolition vahvistaa paikkaansa rakennuspurkamisen vastuullisena edelläkävijänä ja luo suuntaviivoja työmaiden kestävämmälle tulevaisuudelle: vuoden 2023 alusta lähtien Lotukselta on saatavilla ainutlaatuinen LotusLower-palvelu.  

– Jo nimikin kertoo hyvin konkreettisesti, mistä on kyse. LotusLower-palvelun avulla voidaan alentaa konepurkutyön hiilipäästömäärää jopa 90 prosenttia. Ja mikä erinomaista, positiiviset ympäristövaikutukset saadaan aikaan välittömästi, Uomala sanoo.   

– Laskemme jatkossa tarjouksiimme kaksi hintaa, jotta vastuullisen valinnan tekeminen on työn tilaajalle mahdollisimman helppoa, hän lisää.   

Koneiden käyttövoimana uusiutuva ja vähäpäästöinen polttoöljy

Purkutyön ylivoimaisesti suurin hiilipäästölähde on työmaalla käytettävät raskaat koneet. LotusLower-palvelussa niiden polttoaineena käytetään perinteisen fossiilisen polttoöljyn sijaan uusiutuvaa polttoöljyä, joka valmistetaan jätteistä ja tähteistä.

– Uusiutuvan polttoöljyn kasvihuonekaasupäästöt ovat koko tuotteen elinkaaren ajalla jopa 90 prosenttia perinteistä polttoöljyä pienemmät, Uomala kertoo.

– Kun huomioidaan työkoneiden rooli purkuprojektin kokonaishiilipäästöissä, saadaan fiksulla polttoainevalinnalla aikaan erittäin merkityksellinen vaikutus, hän kuvailee.

LotusLower osoitus purkuyhtiön ympäristövastuullisuudesta – jälleen kerran

Lotus Demolition on viime vuosina vienyt paitsi omaa toimintaansa myös koko purkutoimialaa ympäristövastuullisempaan suuntaan: Yhtiön kehittämän ja kansanvälisesti palkitun innovaation, SkipUp-lavajärjestelijän avulla voidaan leikata työmaalogistiikan hiilipäästöjä 50 prosenttia. Vuoden 2022 alussa käyttöön otettu LotusExtra-projektiseuranta laskee puolestaan purkutyön ja työmaalta syntyvien materiaalien hiilijalanjäljet sekä tarjoaa kaikki tiedot avoimesti asiakkaan käyttöön.

LotusLower-palvelu on siis jälleen uusi tulokas Lotuksen konkreettisten ympäristötekojen listaan.

– Meidän päämäärämme on olla pysyvästi kehityksen kärjessä. Aiomme jatkossakin tukea yksittäisten asiakkaittemme, kuntien ja muiden organisaatioiden sekä koko Suomen päästöttömyystavoitteita kaikin keinoin, joita purkuyhtiön roolissa voimme vain tehdä.

– Uusi LotusLower tästä yksi osoitus muiden joukossa. Me toivomme, että purkuhanketta suunnittelevat tarttuvat tarjoamaamme mahdollisuuteen ja ottavat päästöjä hillitsevän palvelun käyttöön tulevissa hankkeissaan. Vuosi 2023 olkoon se vuosi, jona päästöttömien työmaiden tavoite lähtee toteutumaan toden teolla, Uomala summaa.    

Pyydä tarjous vähäpäästöisestä LotusLower-purkamisesta